Ο Αθήνα 9.84 κοντά στους πρόσφυγες

νέα στα αραβικά2

Τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών και στην προσέγγιση κρίσεων εν γένει. Προσπάθειες όπως αυτή του Αθήνα 9.84 βρίσκονται σε μια κατεύθυνση ενδυνάμωσης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, παρέχοντάς τους ενημέρωση και μακριά από φοβίες για το διαφορετικό. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει ήδη βρει και άλλους μιμητές. Ακολουθεί αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του σταθμού. 

Από σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο Αθήνα 9.84 (στους 98.3), σταθερά προσηλωμένος στον «αέρα» των ανοικτών συνόρων και θέλοντας να συμβάλει στην υποστήριξη και την υπεύθυνη ενημέρωση των προσφύγων, που φτάνουν στη χώρα μας, μεταδίδει καθημερινά στις 9 το βράδυ δεκαπεντάλεπτο δελτίο ειδήσεων στα αραβικά, το οποίο θα αναμεταδίδεται από τη συχνότητα του σταθμού μας κάθε πρωί στις 6. Το δελτίο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, ειδήσεις και πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και ειδήσεις από τις χώρες υποδοχής σε όλη την Ευρώπη.

Στην ιστοσελίδα του σταθμού www.athina984.gr, θα υπάρχει από σήμερα ειδικό ένθετο στα αραβικά για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των προσφύγων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συντονιστούν στους 98.3 στα FM ή να επισκεφθούν τη σελίδα μας στο Facebook.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας μεγάλης πρωτοβουλίας του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας που περιλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη των προσφύγων, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η πρωτοβουλία του Αθήνα 9.84 βρίσκει ανταπόκριση από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την χώρα.

Ήδη, έχουν δηλώσει ότι θα αναμεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων στα αραβικά που θα παράγει ο Αθήνα 9.84, το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά, «Κανάλι 1», ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Θεσσαλονίκης «FM 100», οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ρόδου, Σερρών και Φλώρινας, καθώς επίσης και το «Ράδιο Μαχητής» στο Κιλκίς.

Πηγή: Αθήνα 9.84